FAQ

 

Praktisch

Hoe lang duurt het?

We vragen je om ons je doctoraat op maandag of ten laatste dinsdagmiddag te bezorgen, de boekjes kunnen dan de volgende maandag in hartje Brussel opgehaald worden. (Keizerslaan 34, op 5 minuutjes van Brussel Centraal)

De voorwaarde is wel dat je de eerste 2 dagen beschikbaar bent voor eventuele correcties en om een ‘goed voor druk’ te geven.

Wat is de minimumoplage?

De minimumoplage is 30 exemplaren. De prijs per stuk daalt naarmate de oplage stijgt en omgekeerd.

Kan ik de doctoratenwebsite vrijblijvend uitproberen?

Natuurlijk. Met het aanvragen van de offerte verbind je je tot niets. Alleen wanneer je op bestellen klikt, wordt daadwerkelijk het bestelproces in gang gezet.

Kan ik eerst een proefdruk laten maken?

Bij de bestelling van een doctoraat krijg je via e-mail een digitale proefdruk doorgestuurd (pdf). Wij drukken de boekjes pas wanneer we een ‘goed voor druk’ gekregen hebben.

Kan ik mijn thesis achteraf laten bijdrukken?

Ja, neem contact op met Levi. Hou er wel rekening mee dat de minimumoplage 30 exemplaren is. Hoe meer exemplaren je gelijktijdig laat drukken, hoe goedkoper de prijs per exemplaar.

Kan ik deze service ook gebruiken voor het afdrukken van een masterproefwerk of voor proceedings?

Ja, zonder problemen. Hou er in dat geval wel rekening mee dat de cover aangepast moet worden.

 

ISBN en verspreiding

Krijgt mijn doctoraat een ISBN-nummer? Wat zijn de voordelen daarvan?

We kennen een ISBN-nummer en wettelijk depot-nummer toe en zorgen voor een colofonpagina, zodat het doctoraat gedeponeerd wordt en auteursrechtelijk beschermd is. Het toekennen van een ISBN-nummer zorgt voor extra mogelijkheden qua verspreiding, maar genereert ook financiering voor de universiteit.

 

Kosten en facturatie

Wat kost het?

De prijs is afhankelijk van de oplage, het totaal aantal pagina’s en of er al dan niet in kleur gedrukt wordt. Je kunt een persoonlijke prijsofferte aanvragen via deze website. Dit is volledig vrijblijvend.

Hoe gebeurt de betaling?

De factuur wordt opgemaakt na de levering van de boeken. Die kan dan per overschrijving betaald worden.

 

Privacy en copyright

Verschillende artikels uit mijn doctoraat werden al elders gepubliceerd (bv. in tijdschriften). Kan ik mijn doctoraat dan nog via jullie publiceren?

Als een artikel in een tijdschrift werd gepubliceerd dan ligt het copyright bij dat tijdschrift. Dat verhindert je niet om je doctoraat bij ons te publiceren. Als het om een gewone drukopdracht gaat (bv. een beperkt aantal exemplaren voor je verdediging), wordt er geen auteurscontract afgesloten en nemen wij als uitgeverij geen copyright op je doctoraat. Het copyright blijft volledig in jouw handen.

Als je wilt dat we je doctoraat ook commercieel verspreiden en verkopen via onze website, Amazon... liggen de zaken anders. In dat geval moet je eerst uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming vragen bij de betreffende tijdschriften. (Hou er rekening mee dat dit weken, tot zelfs maanden kan duren.)

 

Technische vragen

Hoe maak ik een pdf?

Indien je gebruikt maakt van Word, doe je dat alsvolgt:

Welke kwaliteit moeten mijn afbeeldingen hebben?

Het is mogelijk dat een afbeelding die er goed uitziet op het scherm er slecht uitziet in druk. Dat heeft te maken met de resolutie van de afbeelding. Zorg ervoor dat afbeeldingen steeds een resolutie hebben van 300 dpi op ware grootte. Het is niet mogelijk om een afbeelding die te klein is te vergroten in een fotobewerkingsprogramma.

Als je de pdf van je thesis bekijkt op een grootte van 300 %, geeft dit een goede indicatie van hoe de afbeeldingen eruit zullen zien in druk.

Welke papiersoorten gebruiken jullie en op welk formaat worden de boeken gedrukt?

Voor onze doctoraten gebruiken we een mooi, wit, glad papier: Offset Printspeed 80g. Op dat papier komen figuren, afbeeldingen en tabellen goed tot hun recht.

Voor de cover gebruiken we een stevig eenzijdig gestreken sulfaatkarton van 280g. De cover wordt ook mat geplastificeerd, voor extra bescherming. Indien je een glanzende plastificatie verkiest, geef ons dan zeker een seintje.

De boeken worden gedrukt op formaat 17x24 cm of 16x24 cm (afhankelijk van je universiteit).

Op welk formaat moet ik mijn doctoraat aanleveren?

Je kunt je doctoraat opmaken en aanleveren op het formaat 17x24 cm of 16x24cm, maar dat hoeft niet. Als de tekst op A4-formaat opgemaakt is, herschalen wij jouw thesis naar het juiste formaat voor druk. De digitale proefdruk die je ontvangt, zal reeds het juiste formaat hebben.

 

Coverontwerp

Wat kost een standaardcover?

De standaardcovers die beschikbaar zijn via deze website zijn volledig gratis.

Ik wil een ander coverontwerp dan de beschikbare templates. Kan dat?

Dat kan, maar hou er rekening mee dat als je aan de VUB doctoreert, dat de VUB een sterke voorkeur heeft voor de templates. Als je een ander coverontwerp wilt laten maken, neem dan contact op met met Levi.

Geen antwoord op je vraag gevonden? Levi helpt je met plezier verder.